Huidtherapie Lelystad
Header

Aantrekhulpmiddelen

 

Easy Slide / Easy Off / Easy Caran
De Easy Slide is speciaal ontwikkeld om problemen met het aan- en uittrekken van therapeutische elastische kousen en panty’s. Doordat deze aantrekhulpen gemaakt zijn van glad materiaal ontstaat er een hoge wrijvingsreductie. Deze wrijvingsreductie zorgt ervoor dat de fysieke belasting voor zorgverleners en patiënten tot een minimum wordt beperkt. De Easy Slide / Easy Off is speciaal ontwikkeld voor therapeutische elastische kousen en panty’s met open teen op te lossen. De Easy Slide Caran is speciaal ontwikkeld voor therapeutische elastische kousen en panty’s met gesloten teen op te lossen.

Socky
Socky is een aantrekhulp gemaakt van nylon weefsel die door zijn gladde materiaal ervoor zorgt dat patiënten met een verminderde mobiliteit alsnog zelfstandig hun kousen kunnen aantrekken. De plastic strook glijdt gemakkelijk op alle typen ondergrond waardoor de kous gemakkelijk kan worden opgetrokken. Het is speciaal ontwikkeld voor lange- en korte kousen en kan zowel worden ingezet bij de gesloten teen als bij de open teen.

Eureka Aan / Uit
Eureka aan/uit is een grote zak gemaakt van sterke gladde kunststof en helpt patiënten zelfstandig hun therapeutische elastische kousen aan- en uit te trekken. Dit kan zowel bij kousen met een open- als gesloten teenstuk door het speciale rijgsysteem wat zich in dit hulpmiddel bevindt.

Glider
Glider is een hulpmiddel die geschikt is voor therapeutische elastische kousen met een gesloten- of open teen. Er wordt gebruik gemaakt van een schuimrubberen zooltje waarop het hulpmiddel wordt geplaatst. Hierin wordt de voet geschoven. De Glider kan worden ingezet bij patiënten met een verminderde mobiliteit aangezien er niet gebukt hoeft te worden.

Butler On / Off
Butler is een metalen frame waar de kous overheen geschoven kan worden. Dit gebeurt tot aan de hiel aanzet zodat u direct in de kous stapt. Dit hulpmiddel is voornamelijk ontwikkeld voor mensen die moeilijk kunnen bukken en voor alsnog hun eigen therapeutische elastische kous kunnen aan- of uittrekken. De butler kan worden ingezet bij zowel arm- als beenkousen.

Ort-O-Mate
Ort-O-Mate is een gemotoriseerd hulpmiddel voor het uittrekken van uw therapeutische elastische kousen. Dit hulpmiddel is voornamelijk ontwikkeld om vooral de oudere patiënt meer zelfstandigheid te kunnen bieden bij het uittrekken van kousen. Het apparaat moet stevig aan de muur bevestigd worden en de patiënt moet plaatsnemen in een stevige stoel. Ort-O-Mate kan zowel bij een gesloten- als open teenstuk worden ingezet.

Vergoeding
Vergoeding bij uw zorgverzekering is mogelijk.

Facebook
Twitter