Huidtherapie Lelystad
Header

Overige compressiemiddelen

Thoraxbandage

Wat is een Thoraxbandage?
De Thoraxbandage wordt ingezet bij oedeem in het bovenlichaam; de borst, flank, buik, rug, schouders en/of bovenarm. Er zijn verschillende soorten bandages die compressie uitoefenen op de verschillende delen van het bovenlichaam.

Hoe werkt Thoraxbandage?
Door de combinatie van druk en beweging tijdens het dragen van de Thoraxbandage wordt het lichaam gestimuleerd het oedeem via andere lymfevaten elders in het lichaam af te voeren. Naast de bevordering van afvoer van het lymfoedeem kan de Thoraxbandage ook een gunstig effect hebben op het litteken na borstamputatie en pijnvermindering. Ook kunt u de thoraxbandage dragen in combinatie met therapeutische elastische armkousen.

Voor wie is Toraxbandage?
Dit oedeemhulpmiddel is voor zowel mannelijke- als vrouwelijke patiƫnten en kan ingezet worden bij o.a. aandoeningen als lymfoedeem en fibrose (bij o.a. radiatieschade) of ernstig littekenweefsel.

Vergoeding

Vergoeding bij uw zorgverzekering is mogelijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Compressiebroek

Wat is compressiebroek?
Een compressiebroek is een verbandmiddel speciaal ontwikkeld om lichaamsoedeem te behandelen.

Hoe werkt een compressiebroek?
De compressieverbanden zorgen voor een optimale druk bij oedeem aan de volgende lichaamsdelen: knie, bovenbeen, lies en onderbuik. U kunt de broek gemakkelijk zelfstandig aantrekken. De broek kan goed worden gecombineerd met therapeutische elastische kousen en wordt tegenwoordig steeds meer aangemeten als alternatief voor een panty van therapeutisch elastische kousen materiaal. Dit maakt dat de compressie voor zowel onder als bovenbenen/buik gemakkelijker aan te trekken is. Wanneer u gebruik maakt van therapeutisch elastische kousen kan dit hulpmiddel voorkomen dat de kousen afzakken.

Voor wie is de compressiebroek?
Dit oedeemhulpmiddel is voor zowel mannelijke- als vrouwelijke patiƫnten en kan ingezet worden bij o.a. aandoeningen als lipoedeem, lymfoedeem, genitaal oedeem en veneus oedeem.

Vergoeding
Vergoeding bij uw zorgverzekering is mogelijk.

Facebook
Twitter